Ben sportief en toon respect

  Ben Sportief Toon respect op Facebook

ZATERDAG 21 SEPTEMBER 2019

Wethouder Sport in Breda , Daan Quaars, start campagne bij TVC Breda

Om 09.30 uur heeft de wethouder Sport in Breda , Daan Quaars, het officiële startsein gegeven voor de campagne Ben Sportief & Toon Respect. Medio 2016 hebben alle Bredase amateurvoetbalclubs het idee omarmd om samen op te trekken in de promotie van sportief en respectvol gedrag. Een jaar later in 2017 is het concept voor Ben Sportief & Toon Respect ontstaan tijdens een vruchtbaar overleg; deze kreet gebruikten we reeds bij TVC Breda. Deze gedachte kreeg snel instemming van de clubs, Gemeente Breda, KNVB, COVS (scheidsrechtersvereniging) en OBA (Overleg Bredase Amateurclubs). Na 2 jaar voorbereiding kunnen we nu van start!

BEN SPORTIEF & TOON RESPECT

Laat voetbalplezier altijd winnen!

Ben Sportief & Toon Respect willen zoveel mogelijk sportief en respectvol gedrag op en rond de Bredase voetvelden en omstreken. Dus ook bij TVC Breda. Sportiviteit en respect zijn nodig om voetbalplezier altijd te laten winnen!

SPELERS

Plezier is de basis!

Heb je plezier, dan wil je graag je best doen en is de kans op resultaat het grootst! Resultaat is niet alleen winnen, resultaat is ook samen met je team leren na een verloren wedstrijd en elkaar beter maken. Als je samen het maximale hebt gegeven, kun je overal met opgeheven hoofd het veld af gaan. Dus plezier in voetbal is gewoon het belangrijkste dat er is!

TOESCHOUWERS

Moedig positief aan!

Een leuke en plezierige sfeer op en vooral rond het veld, zie je meteen terug binnen de lijnen. De spelers tonen meer inzet en willen er een mooie wedstrijd van maken. De toeschouwers genieten en moedigen hun team positief aan! Voor schreeuwers en vloekers is hier dus geen plaats.

SCHEIDSRECHTER

Doe het zelf maar eens!

Ook de scheids fluit voor zijn/haar plezier en wil de wedstrijd tussen de teams op het veld zo goed mogelijk begeleiden. Je mag het best wel eens niet eens zijn met een beslissing, misschien maakt de scheids zelfs wel een foute beslissing. Heb dan vooral respect voor hem of haar, want doe het zelf maar eens!

COACH & TRAINER

Stimuleer sportief & respectvol gedrag

Als coach/trainer weet je als geen ander dat een goede sfeer leidt tot spelvreugde en de mooie momenten waar je het voor doet. Je hebt dan ook de verantwoordelijkheid en een voorbeeldrol om de sfeer te bewaken door zelf sportief en respectvol gedrag te tonen aan je team, de tegenstander, de scheids en de toeschouwers.

Campagnethema’s seizoen 2019-2020:

  1. Behandel iedereen altijd en overal zoals je zelf behandeld wilt worden
  2. Respecteer de beslissing van de scheidsrechter
  3. Ouders: het is fijn langs de lijn, houdt het fijn langs de lijn (positief coachen i.p.v. negatief )
  4. Maak excuses bij een overtreding/incident.