Groene kaart

Vervolg Groene Kaart voorjaar 2019 na positieve reacties

In de najaarscompetitie 2018 is de Groene Kaart door de meeste teams van JO7 t/m
JO12 ingezet bij positief, gewenst gedrag. Het inzetten van de Groene Kaart biedt de
gelegenheid even stil te staan bij het belang van sportiviteit en respect op het voetbalveld en bevordert een sportief voetbalklimaat. Door de veelal positieve reacties heeft ons bestuur besloten om in de voorjaarscompetitie 2019 door te gaan met de Groene Kaart. We onderscheiden ons hiermee positief in Breda en dat valt steeds meer op.

Hoe gebruik je de Groene Kaart?
Ieder voetbalteam van JO7 t/m JO12 krijgt een setje Groene Kaarten voor gebruik bij thuiswedstrijden. De Groene Kaart wordt bij een uitzonderlijk sportief of respectvolle actie (gebeurtenis), uitgedeeld aan één TVC-speler. Het is dus niet verplicht om iedere wedstrijd een Groene Kaart uit te delen, alleen als hier een opvallende aanleiding voor is. De TVC-speler die de Groene Kaart heeft gekregen, mag de kaart direct in de kantine inruilen voor één consumptie; de Groene Kaart is alleen geldig op de dag van uitreiking.

Helpende handen

Een aantal teams hebben 1 of 2 ouders – geen trainers/teambegeleiders – aangesteld die een helpende hand zijn voor het team en trainer(s). Zij ondersteunen het team bijvoorbeeld bij het uitreiken van de Groene Kaart, het verzorgen van drinken in de rust, veld uitzetten, wissels bijhouden, etc. Wil en kan jij voor jouw team ondersteunende taken uitvoeren, laat dit dan weten aan de trainer(s) zodat hij/zij zich volledig op de training/coaching kan richten.

Melden van ongewenst, grensoverschrijdend gedrag

Mocht je te maken krijgen met ongewenst, grensoverschrijdend gedrag kun je dit melden bij het bestuur, jeugdcoördinator of middels het online meldingsformulier.

Wil je onafhankelijk advies of bemiddeling m.b.t. ongewenst gedrag of een vervelende situatie kun je contact opnemen met Jorg van den Enden, vertrouwenscontactpersoon van TVC, door het sturen van een e-mail met jouw contactgegevens naar jorg@legitimus.nl; Jorg neemt dan z.s.m. contact met je op.

Jean-Paul van de Wiel, Ivonne Vossen en Cindy Verhelpen vormen de commissie S&R. Mocht je contact wensen met S&R, stuur dan een bericht naar respect@tvcbreda.nl of kom langs op de inloopavond (iedere 1e maandag van de maand van 18.30-19.30 uur).

 

Meer over onze commissie Sportiviteit & Respect