TVC Breda Sponsor in de schijnwerpers! Het bedrijf Legitimus

Deze keer Jorg van der Enden van het bedrijf Legitimus.

Kun je iets over je bedrijf vertellen?

Ik ben letselschadejurist en met mijn bedrijf Legitimus sta ik slachtoffers bij die bij een ongeval letsel hebben opgelopen. Dat is in een zin heel kort maar krachtig wat ik doe. Maar voor veel mensen is dat eigenlijk niet duidelijk. Daarom een voorbeeld. Meneer X was aan het werken voor zijn werkgever op een bouwproject. Hij was een tussenvloer aan het plaatsen op een hoogte van zo’n vijf meter. Er waren geen valnetten aangebracht door de werkgever en meneer X had ook geen gordel met valbeveiliging. Op een bepaald moment verstapt meneer X zich en valt van vijf meter naar beneden. Gevolg de polsen van de beide armen verbrijzeld. Meneer X is 35 en was van plan nog veel jaren dit werk te doen. Door de val is dat onmogelijk. Gevolg een WIA uitkering en ander werk. Maar erger nog, veel minder loon, veel kosten en blijvende klachten aan de armen. Als deze financiële ellende verhaal ik voor meneer X op zijn werkgever. Die is duidelijk aansprakelijk voor het niet nakomen van zijn zorgplicht.
Nog een klein voorbeeld. Mevrouw Y rijdt over de Zuidelijke Rondweg. Het stoplicht sprint op rood en zij remt. De auto achter haar ziet het te laat en klapt achterop. Mevrouw Y heeft een periode vervelende nekklachten en veel kosten voor de fysiotherapeut. Ook in huis heeft ze hulp nodig voor het poetswerk. Gelukkig hersteld ze snel. Ook dat is een schade die ik voor mevrouw Y verhaal.
Omdat je bij een ongeval al genoeg pijn en ellende hebt, neem ik een stuk van de zorgen uit handen door de schade te regelen. En het mooie van alles, het kost meneer X en mevrouw Y niks. Ben ik gratis? Nee hoor, maar de tegenpartij betaalt mijn kosten.

Waarom ben je sponsor geworden van TVC Breda?

Omdat ik zelf niet voetbal en geen kinderen heb die voetballen, ben ik ook geen lid van TVC. Ik ben echter wel actief aan TVC verbonden als vertrouwenscontactpersoon. Wanneer er tijdens trainingen of wedstrijden problemen zijn met discriminatie, respectloos gedrag of in het ergste geval geweld, dan kan iedereen een melding bij mij doen. Ik zal dan op onafhankelijke en onpartijdige wijze het bestuur adviseren.
Omdat ik actief verbonden ben aan TVC en ik vind dat TVC ook een mooie club in Tuinzigt en Westerpark is, wil ik financieel bijdragen door te sponsoren. Dat heeft een club gewoon nodig. En voor mij is het naamsbekendheid. Dus win-win zou ik zeggen.

Heb je zelf gevoetbald of voetbal je nog steeds? En zo ja, waar was dat?

Nee, ik heb nooit gevoetbald. Ik ben ook niet zo’n voetbalkenner. Ik kijk ook zeker niet alle wedstrijden, maar heb wel al een tijdje een seizoenkaart van NAC. Ook in de Keuken Kampioen Divisie blijft een avondje NAC nog steeds een feestje. Maar zelf voetballen…. nee, dat zit er niet in.

 

Jorg, hartelijk bedankt voor het leuke interview en nogmaals bedankt voor de steun aan onze club. Veel succes met de business!

 

Voor meer informatie over Legitimus, neem een kijkje op de website: https://www.legitimus.nl/